duminică, mai 31, 2009

De la ExpoFlora...

Pana diseara la 18.00-20.00 inca mai puteti vizita Expozitia de flori Expo-Flora de la Gradina Botanica.

vineri, mai 29, 2009

Targ de nunti la Gradina Botanica...

La Gradina Botanica, sambata (16:00 - 21:00) si duminica (10:00-21:00) are loc in acelasi timp cu ExpoFlora un Targ de Nunti.

Lansare de carte la Hotel Faleza...

Fundaţia Culturală „Antares” îi invită pe cititorii de literatură din Galaţi la o lansare de carte-eveniment. Este vorba despre „Portretul scriiturii”, de Viorel Ştefănescu, a cărei lansare va avea loc vineri, 29 mai, în sala de conferinţe a Hotelului Faleza, începând cu ora 17,00.
Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internaţional „Serile de literatură ale revistei Antares”, ce se va desfăşura la acest sfârşit de săptămână.

Sursa: http://www.viata-libera.ro/articol-„Portretul_scriiturii”_realizat_de_Viorel_Stefanescu_va_fi_lansat_vineri_2.html
Poza: http://www.bvau.ro/manifestari/2003/0306/mionescu.htm

Colectie de pictura, grafica si sculptura...la MAVGL...

La parterul Muzeului de Arta Vizuala Galati va avea loc, marti, 02 iunie 2009, ora 12.00, vernisajul colectiei de pictura, grafica si sculptura , Dr. Stefan Chicos.
Expozitia cuprinde o selectie de 120 de lucrari dintr-o colectie impresionanta, realizata pe parcursul multor ani.

Sursa+poza: http://www.mavgl.ro/

joi, mai 28, 2009

Concurs Scolar International "Fii un artist al Dunarii"...

Fiecare elev si fiecare copil este invitat sa realizeze, într-o maniera artistica, o lucrare de arta in natura, folosind ca inspiratie ecosistemul Dunarii si sa se inscrie in concurs!

Toti participantii vor fi mentionati in acest site! Scoala cu cele mai numeroase lucrari participante in concurs va primi diplome de participare atat din partea organizatorului national cat si din partea organizatorului international! De asemenea, cadrele didactice care se vor implica in actiuni de crestere a participarii la acest concurs, vor primi diplome internationale si de la organizatorul national, iar activitatea acestora va fi recunoscuta in aceasta pagina!

Toti elevii si toti copiii sunt invitati sa se implice in sarbatorirea Zilei Dunarii si sa ajute la asigurarea unui viitor fluviului, totodata si castigand si premii in aceasta competitiela nivel de bazin hidrografic. Ca urmare a succesului extraordinar a Concursului "Un Artist al Dunarii" de anul trecut, Forumul de Mediu al Dunarii lanseaza o alta invitatie la festin de creativitate in 2009!
Fiecare elev si fiecare copil este invitat sa realizeze, într-o maniera artistica, o lucrare de arta folosind ca inspiratie ecosistemul Dunarii si sa se inscrie in concurs .

Pentru a va inscrie, cereti ca scoala sa organizeze o iesire la Dunare inainte de sfarsitul lunii mai 2009. Idea este ca participantii la aceasta excursie sa se lase inspirati de peisaj si sa creeze o lucrare cu materiale gasite la fata locului chiar la malul apei. Aceste lucrari pot fi sculpturi, tablouri, mozaic sau colaje din materiale precum lemne aduse de apa, pietre, nisip, lut sau chiar deseuri aduse la mal.

Pentru a participa, trimiteti lucrarea astfel prin posta: o fotografie clara a lucrarii artistice, cu dimensiunea 20 x 30 cm, pe adresa Centrului de Consultanta Ecologica Galati, strada Basarabiei nr.2, 800201 - Galati, sau in format electronic la o rezolutie de 300 dpi la adresa de email mirela_munteanu@cceg.ro

Termenul limita: 15 iunie 2009.

Autorul lucrarii artisticecastigatoare va fi incoronat cu Premiul "Un Artist al Dunarii"- fie ca este individiual fie ca este o echipa din cel mult 2 elevi.

Important! Scrieti numele, adresa, telefonul, scoala si clasa la care studiati!

Sursa: http://www.cceg.ro/ZiuaDunarii2009.htm

Intamplari de sfarsit de saptamana..

 • Joi, 28 mai, ora 19.00, în piaţeta din faţa Teatrului Dramatic "Fani Tardini", va avea loc un concert Vasile Şeicaru.
 • Joi, 28 mai, in Cadrul Festivalului "Leonard", la Teatrul Muzical Nae Leonard, are loc concertul “Stabat mater”, de Rossini.
 • Joi, 28 mai, ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Tot ce se dă, de Ioan Peter. Regia: Eugen Făt.
 • Vineri, 29 mai, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul "Afacerea Protar (Ultima oră)", de Mihail Sebastian. Regia: George Motoi.
 • Vineri, 29 mai, ora 13.00, la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va avea loc vernisarea celei de a XIV-a ediţii a manifestării “Expo-Flora, Flori la malul Dunării”.
 • Vineri, 29 mai, in Cadrul Festivalului "Leonard", la Teatrul Muzical Nae Leonard, are loc o seara dedicata muzicii clasice indiene.
 • Vineri, 29 mai, ora 10.00, la Teatrul de copii Gulliver, are loc spectacolul "Alba ca Zapada" dupa Fratii Grimm.
 • Vineri, 29 mai, in Club Planet, are loc "Smile Party".
 • Vineri, 29 mai, in Club Temptation, are loc Karaoke Party.
 • Vineri, 29 mai, in Club Divino, are loc Student Party.
 • Sâmbătă, 30 mai, in Club Divino mixeaza Wally Lopez (from Ibiza).
 • Sâmbătă, 30 mai, in Club Planet, are loc "Ibiza Club Sound Party".
 • Sâmbătă, 30 mai, in Club New York mixeaza DJ Skama.
 • Sâmbătă, 30 mai, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul "Retro", de Alexandr Galin. Regia: Mircea Cornişteanu.
 • Sâmbătă, 30 mai, in Cadrul Festivalului "Leonard", la Teatrul de Muzica Nae Leonard, are loc Gala baletului, spectacol cu artişti din Republica Moldova şi Ucraina. După muzică şi balet, urmează operă.
 • Sâmbătă, 30 mai, in Clubul Biffis, are loc un concert Marcian Petrescu & Trenul de Noapte.
 • Sâmbătă, 30 mai, ora 20.00, pe Stadionul Siderurgistul, are loc un concert Andreea Balan si Smiley.
 • Sâmbătă, 30 mai, ora 20.00, in Club Fashion are loc Fox Bikini Party. Prezentare de moda, muzica de club,bauturi fine si concurs de miss. Intrare 10 lei.
 • Duminică, 31 mai, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul "Visul unei nopţi de iarnă" (spectacol invitat). În distribuţie: Draga Olteanu Matei, Valentin Uritescu, Mihaela Tatu, s.a.
 • Duminică, 31 mai, in Cadrul Festivalului "Leonard", la Teatrul Muzical Nae Leonard, se va juca “Madama Butterfly”, de Puccini.
 • Duminică, 31 mai, ora 9.30, în Grădina Publică, se va desfăşura Carnavalul Cărţii - "Insula personajelor de basm".
 • Duminică, 31 mai, ora 10.30, la Teatrul de copii Gulliver, are loc spectacolul "Alba ca Zapada" dupa Fratii Grimm.

Surse: http://www.fanitardini.ro/, http://www.bvau.ro/, www.exploremag.ro,

Circul Medrano..la Galati...

Intre 5 si 14 iunie, langa Mc Donald's se va gasi Circul Medrano.
Spectacolele vor avea loc dupa urmatorul program:
 • Luni-Vineri: 19.00
 • Sambata, Duminica: 16.00 si 19.00

Poza: http://www.medrano.ro

Expo-Textil...

Expo-Textil
27-31 mai 2009
Loc: parcarea de la Kaufland
Targ de imbracaminte si incaltaminte

Concert Luna Amara...

Pe 6 iunie, ora 19.30, in Club S, are loc un concert al trupei Luna Amara.

Sursa: http://www.galateni.net, http://www.luna-amara.ro/
Poza: http://www.luna-amara.ro/

In Club Fashion...

Sambata, 30 Mai, ora 20.00, in Club Fashion are loc Fox Bikini Party. Prezentare de moda, muzica de club,bauturi fine si concurs de miss. Intrare 10 lei.
Sursa: Liz

Ecaterina Andronescu..la Galati..

Ecaterina Andronescu va prezenta situaţia descentralizării din învăţământul preuniversitar, la GalaţiMinistrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, va participa vineri la o dezbatere publică organizată de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) din Galaţi pe tema descentralizării din educaţie, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Întâlnirea va avea loc vineri, de la ora 18.00, la Casa Corpului Didactic din Galaţi. La eveniment au fost invitaţi miniştri, parlamentari, europarlamentari şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi centrale. În cadrul dezbaterii, reprezentanţii clasei politice vor trebui să explice în faţa publicului format din reprezentanţi ai învăţământului preuniversitar (lideri de sindicat, directori, profesori) ce va aduce nou descentralizarea administraţiei publice pentru învăţământul preuniversitar.

Sursa: http://www.galateni.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=5783
Poza: http://www.oron.ro/images/2009.03.30/ecaterina_andronescu_267_2009033092920_417.jpg

Concursul Naţional de Arte Vizuale "Nicolae Mantu"...

Centrul Cultural "Dunărea de Jos" organizează în perioada 29 mai - 27 iunie cea de-a III-a ediţie a Concursului Naţional de Arte Vizuale "Nicolae Mantu". Anul acesta participă 10 instituţii de învăţământ din 10 oraşe.
Concursul se desfăşoară pe 2 secţiuni: pictură şi grafică. Jurizarea s-a dovedit deosebit de exigentă. În acest an au răspuns invitaţiei adresate de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” 10 instituţii de învăţământ din : Iaşi, Brăila, Cluj Napoca, Galaţi, Constanţa, Oradea, Sibiu, Piatra Neamţ, Târgovişte, Sibiu, fiind prezente la eveniment lucrările unui număr de 39 de expozanţi. Şi în acest an Concursul Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu” se desfăşoară pe două secţiuni: pictură şi grafică.
Lucrările artiştilor, care intră în concursul naţional „Nicolae Mantu”, vor fi selectate de un juriu alcătuit din: Mihai Gheorghe Coron, Eugen Holban, Nicolae Cărbunaru, Aurel Manole. Vernisajul celei de-a treia ediţii a Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu”, va avea loc, vineri, 29 mai 2009, ora 13.00, la sediul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Sursa: http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Cultura&articol=15

miercuri, mai 27, 2009

Flori la malul Dunării...

Vineri, 29 mai 2009, ora 13.00, la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va avea loc vernisarea celei de a XIV-a ediţii a manifestării “Expo-Flora, Flori la malul Dunării”.
Eveniment cu tradiţie pentru Secţia Grădina Botanică, încă din 1994, Expo-Flora reuneşte în fiecare an instituţii publice şi firme private de specialitate, precum şi persoane particulare, toate iubitoare de frumos şi natură, dorind să prezinte publicului noutăţi din domeniul horticulturii şi botanicii, ultimele varietăţi vegetale obţinute şi aranjamente florale deosebite.
Timp de trei zile florile vor fi vedetele muzeului, cei 38 de expozanţi - din Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Focşani, Târgu Neamţ, Iaşi, Tulcea, Bârlad, Fălticeni, Craiova, Vaslui, Cluj Napoca, Arad şi din Republica Moldova - încercând să dezvăluie vizitatorilor cât mai multe lucruri noi din acest domeniu al frumosului.
Trebuie amintit faptul că, în ziua vernisajului, gălăţenii care vor veni la Grădina Botanică, vor putea urmări un recital muzical susţinut de un grup de copii condus de Sofia Şerban, profesor la Clasa Canto-Muzică Uşoară de la Şcoala de Arte din cadrul Centrului Cultural « Dunărea de Jos » Galaţi, iar a doua zi a manifestării "Expo-Flora", sâmbătă 30 mai – de la ora 11.00, va avea loc un Carnaval al Florilor organizat în colaborare cu Grădiniţa "Dumbrava Minunată". Programul de vizitare la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, în cele trei zile ale expoziţiei florale, va fi între orele 10.00 – 20.00.

Sursa: http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=13
Poza: http://asymptotia.com/wp-images/2007/11/murakami_flower_ball.jpg

marți, mai 26, 2009

Concurs de creaţie literară...

Concursul de creaţie literară „Scriitori de ieri, de azi si de maine“ este organizat în cadrul Târgului Naţional de Carte AXIS LIBRI, prilejuit de Ziua Dunării (29 iunie), ce se va desfăşura pe esplanada de la P-uri (zona pietonală a Străzii Domneşti, spre Elice), în perioada 28 – 30 iunie.
În segmentul "Scriitori de ieri şi de azi" se intenţionează completarea cunoştinţelor deliteratură română şi străină ale elevilor prin prezentarea unor apariţii editoriale şi întâlnirea dintre elevi şi scriitori consacraţi. În segmentul "Scriitori de mâine" se urmăreşte stimularea creativităţii elevilor care suntinvitaţi să scrie povestioare pe o temă dată. După jurizare, lucrările vor fi premiate cu cărţi. Premiile vor fi acordate pentru originalitate, stil, talent literar, marele premiu. În plus, pentru cei mai mici participanţi se va acorda premiul "junior".
Premierea se va face în prezenţa unui scriitor cunoscut şi la eveniment vor fi invitaţi şi tineri muzicieni. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni de vârstă şi anume 8-14 ani, respectiv 14-18 ani.
La concurs pot participa elevi care au preocupări literare din Galaţi şi împrejurimi. Lucrările vor menţiona numele autorilor şi următoarele informaţii: vârsta, clasa , şcoala, telefonul, adresa, e-mail. Pentru prima grupă de vârstă lucrările pot avea circa 3 - 4 pagini, iar pentru a doua grupă de vârstă circa 7 – 8 pagini. Vor fi transmise poveşti, povestiri având teme: „Galaţi, oraşul inimii mele“ şi „Dunărea, cale de apă”. Lucrările vor fi depuse până la data de 20 iunie 2009 la Secţia Copii a Bibliotecii„V.A.Urechia”.

Persoana de contact este doamna Târâlă-Sava Maricica, şefa Secţiei Copii din cadrul Bibliotecii „V.A.Urechia”. Adresă e-mail imprumut_c@bvau.ro sau telefon 0236/411037 int. 128; 0732334662; 0724210351.

Un juriu alcătuit din personalităţi din domeniu şi reprezentanţi ai organizatorilor va acordaurmătoarele premii pe grupe de vârstă:
 • Marele premiu cărţi în valoare de 100 RON
 • Premiul pentru talent literar cărţi în valoare de 70 RON
 • Premiul pentru stil cărţi în valoare de 60 RON
 • Premiul pentru originalitate cărţi în valoare de 50 RON
 • Premiul Junior cărţi în valoare de 40 RON

Premierea câştigătorilor va fi făcută în data de 28 iunie 2009 între orele 11,00 – 12,00 încadrul Târgului Naţional de Carte AXIS LIBRI. Lucrările premiate vor fi publicate împreună cu fotografiile autorilor pe site-urile www.adepc.ro şi www.bvau.ro .

Lucrările prezentate nu vor fi înapoiate şi vor constitui o bază de date pusă la dispoziţiaeditorilor în vederea publicării.

Sursa: D-na Letitia Buruiana, Biblioteca V.A.Urechia

Serile de literatură ale revistei Antares...

Festivalul Internaţional „Serile de literatură ale revistei Antares”, ediţia a XI-a, se desfăşoară la acest sfârşit de săptămână, de vineri şi până duminică inclusiv. La festivalul din acest an au fost invitaţi, ca de obicei, scriitori din ţară şi din străinătate, anunţându-şi participarea şi criticul literar Eugen Negrici. Acesta va media discuţiile într-o dezbatere intitulată „Orientări şi dezorientări în critica literară actuală”.
Deşi manifestările culturale debutează vineri seara, cu o lansare de carte, festivalul va fi deschis oficial sâmbătă dimineaţa, la Muzeul de Artă Vizuală. Gala Laureaţilor, unde vor fi acordate premiile festivalului şi ale mai multor reviste culturale gălăţene are loc duminică, de data aceasta la Biblioteca „V.A. Urechia”.
„Serile de literatură ale revistei Antares” este o manifestare organizată de Uniunea Scriitorilor Galaţi-Brăila şi de Fundaţia Culturală Antares.

Ziua Copilului..de 31 mai...

Biblioteca "V.A.Urechia", în colaborare cu Primăria şi Consiliul Judeţului Galaţi, organizează manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Copilului. Astfel, duminică, 31 mai, în Grădina Publică, se va desfăşura Carnavalul Cărţii - "Insula personajelor de basm".
Ajuns la a XXIX-a ediţie, Carnavalul Cărţii va primi în concurs anul acesta copii cu vârsta de până la 14 ani, utilizatori ai Bibliotecii "V.A.Urechia". Data limită de înscriere este 28 mai. Concurenţii pot reprezenta personaje inspirate din lecturile preferate sau personaje inventate prin combinarea a două portrete din texte diferite. Costumele pot fi confecţionate de către participanţi din resurse proprii, cu sprijinul părinţilor sau al cadrelor didactice. Trebuie menţionat că evenimentul va fi susţinut de toate unităţile de învăţământ din Galaţi.
Profesorul Ilie Zanfir, Director General al Bibliotecii "V.A. Urechia" va rosti câteva cuvinte în deschiderea concursului, la ora 9,30, iar la ora 10,00 se va intra, oficial, pe "Insula personajelor de basm". Urmează lansarea revistei pentru copii "Picilor isteţi", autor, Adriana Ţonea.
Noutăţi editoriale vor fi prezentate de autori şi reprezentanţi ai editurilor şi librăriilor participante. La ora 13,00 va avea loc jurizarea şi premierea copiilor, urmate de închiderea manifestărilor.

Sursa: http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Cultura&articol=5

luni, mai 25, 2009

Concert Marcian Petrescu si Trenul de Noapte...

Sambata, 30 mai, in Clubul Biffis, are loc un concert Marcian Petrescu & Trenul de Noapte.
Concertul face parte din Turneul National de lansare al Noului Album de studio - "Povestile Bluesului".

Sursa+poza: http://www.afterparty.ro/petreceri/marcian_petrescu___trenul_de_noapte-12992.html
Via: http://galateni.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=3852&start=110

Stelian Tanase..la Galati...

Miercuri, 27 mai, sunteţi invitaţi să participaţi la lansarea celei mai recente cărţi a sa: romanul „Maestro”, apărut la Editura Polirom, o carte despre tenebrele Televiziunii...
Lansarea va avea loc în spaţiul Galeriei „La etaj” a „Vieţii libere”, miercuri, 27 mai, ora 12,00. Organizator al evenimentului - Editura POLIROM, în parteneriat cu Asociaţia „Acţiunea Tinerilor Voluntari” – ACTIV Galaţi, Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie din Universitatea „Dunărea de Jos” şi „Viaţa liberă”.
Acţiunea face parte din cea de-a doua parte a Proiectului „Dialoguri în Democraţie”, al asociaţiei, proiect în cadrul căruia au conferenţiat deja jurnalistul Andrei Gheorghe şi preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu

Sursa: http://www.viata-libera.ro/articol-Stelian_Tanase_la_Viata_libera.html
Poza: http://www.supliment.polirom.ro/images/numere/209/Stelian-Tanase.gif

Absolut Love..la Galati...

Miercuri, 3 iunie 2009, orele 19.00, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" va avea loc prima reprezentaţie în Galaţi a spectacolului "Absolut Love" cu Andreea Grămoşteanu şi Marin Grigore.
Este prima piesă de teatru a lui Michael Weller, dramaturg şi scenarist american, care se joacă în România. Cu această ocazie, autorul va vizita ţara noastră pentru a-şi "asculta" creaţia într-o altă limbă. La Londra, protagonista a fost cunoscuta actriţă Gillian Anderson.
În România este Andreea Grămoştenu (Mondenii - Prima TV, Teatrul Mic, Bucureşti), avându-l ca partener pe Marin Grigore de la Teatrul "Tony Bulandra", Târgovişte.
Regizorul spectacolului este Titus Scurt, regizor secund Mondenii - Prima TV şi colaborator la Teatrul de Comedie, iar scenograful, Corina Grămoşteanu, este colaborator la Teatrul de Comedie şi Teatrul Mic Bucureşti. După succesul avut în capitală, s-au gândit să vină la Galaţi şi, din toamnă, să înceapă un turneu în toate centrele mari culturale.

Sursa: http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Cultura&articol=13

joi, mai 21, 2009

Intamplari de sfarsit de saptamana..

 • Joi, 21 mai, ora 18.00, la Teatrul Muzical Nae Leonard are loc deschiderea Festivalului "Leonard" cu un concert simfonic.
 • Joi, 21 mai, ora 16.30, Biblioteca „V.A. Urechia” organizează manifestarea culturală „Poetele Oraşului Galaţi”.
 • Joi, 21 mai, ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Magic Afternoon, de Wolfgang Bauer. Regia: Dan Stoica.
 • Joi, 21 mai, ora 10.00, la Teatrul de copii Gulliver are loc spectacolul "Jack si fasolea fermecata".
 • Vineri 22 mai, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Zăpezile de altădată, de Dumitru Solomon. Regia: Mircea Cornişteanu.
 • Vineri, 22 mai, ora 19.00, la Teatrul Muzical Nae Leonard, in cadrul festivalului "Leonard" este programată o seară specială, “Noaptea celor trei tenori”. Soliştii concertului sunt italienii Giuliano di Filippo, Vincenzo Sanso şi Daniele Penco.
 • Vineri, 22 mai, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, se sărbătoreşte „Ziua Întreprinzătorului”.
 • Vineri, 22 mai, ora 19,00, la Casa de Cultura a Studentilor, in cadrul Festivalului "Baladele Dunarii", au loc recitalurile: Maria Magdalena Dănăilă, Gyuri Pascu & the Blueworkers.
 • Vineri, 22 mai, ora 10.00, la Teatrul de copii Gulliver are loc spectacolul "Jack si fasolea fermecata".
 • Vineri, 22 mai, in Club Planet are loc "Hip Hop Party".
 • Vineri, 22 mai, in Club Temptation (Viva) are loc o seara Karaoke.
 • Vineri, 22 mai, in Club Divino mixeaza DJ Pagal.
 • Sâmbătă, 23 mai, in Club Divino mixeaza DJ LeRim.
 • Sâmbătă, 23 mai, in Club Temptation (Viva) mixeaza Nick Kamarera si Deepside Dejays.
 • Sâmbătă, 23 mai, in Club Planet are loc "Dance Machine Party" cu DJ Razz.
 • Sâmbătă, 23 mai, in Club New York are loc o petrecere "Bal Mascat" (anii '40).
 • Sâmbătă, 23 mai, ora 19.00, la Casa de Cultura a Studentilor, in cadrul Festivalului "Baladele Dunarii", au loc recitalurile: Iulia Mitrea (câştigătoarea ediţiei trecute), Ducu Bertzi şi Mihai Neniţă (vioară).
 • Sâmbătă, 23 mai, ora 13.30, in foaierul Teatrului Dramatic “Fani Tardini”, va avea loc o intalnire cu o generatie tanara de actori: Andreea Gramosteanu, vedeta de la "Mondenii" si Marin Grigore - actori in specatcolul de teatru Absolut Love - in original "What the Night is For?” de Michael Weller, regia Titus Scurt, scenografia Corina Gramosteanu.
 • Sâmbătă, 23 mai, ora 18.00, la Teatrul Muzical Nae Leonard, in cadrul Festivalului "Leonard", este programată o Gală lirică, în cadrul căreia vor evolua solişti din Ucraina şi România.
 • Sâmbătă, 23 mai, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Magnum Mophtologicum, după I.L. Caragiale. Regia: Dan Stoica.
 • Duminică, 24 mai, la Teatrul Muzical Nae Leonard, in cadrul Festivalului "Leonard", se are loc un concert Alexandru Jula şi invitaţii săi.
 • Duminica, 24 mai, ora 15.00, in Club Fashion (Traian nr. 55) are loc intalnirea cu numarul 8 a bloggerilor galateni.
 • Duminica, 24 mai, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Visezi..., de Jean Claude Grumberg. Regia: Catalin Vasiliu.
 • Duminica, 24 mai, ora 10.00, la Teatrul de copii Gulliver are loc spectacolul "Jack si fasolea fermecata".

Surse: http://galateni.net/forum, http://www.fanitardini.ro/, www.exploremag.ro,

miercuri, mai 20, 2009

Poetele Oraşului Galaţi, Ediţia a II-a...

Joi, 21 mai 2009, ora 16,30 Biblioteca „V.A. Urechia” organizează manifestarea culturală „Poetele Oraşului Galaţi”, ce face parte din proiectul - turneu „Atelierele de lectură ale poetei Angela Baciu”.
Scopul acestui eveniment este o întâlnire a liricii feminine gălăţene cu publicul iubitor de artă şi frumos, un dar de suflet către gălăţeni cu ocazia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena”.
Vor fi invitate să citească din creaţia proprie: Cezarina Adamescu, Simona Frosin, Katia Nanu, Dana Potorac, Maria Petra, Carmen Racoviţă, Eleonora Stamate şi Georgia Tatu. Moderator va fi poeta şi publicista Angela Baciu.

Sursa: http://www.galateni.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=5682

Festivalul “Leonard”, la a şasea ediţie...

Săptămâna aceasta se deschide Festivalul Internaţional “Leonard”, organizat de Teatrul Muzical gălăţean. De joi, 21 mai, şi până duminică, 7 iunie, la teatrul liric evenimentele se vor ţine lanţ. Protagonişti sunt fie artişti gălăţeni, fie artişti de la teatrele din străinătate, aflaţi pentru prima dată în oraşul de la Dunăre, fie cei care se întorc pentru a doua sau a treia oară la Galaţi.

Program general:
 • Joi, 21 mai, ora 18,00, are loc deschiderea festivalului cu un concert simfonic.
 • Vineri, 22 mai, ora 19,00, e programată o seară specială, “Noaptea celor trei tenori”. Soliştii concertului sunt italienii Giuliano di Filippo, Vincenzo Sanso şi Daniele Penco.
 • Sâmbătă, 23 mai, ora 18,00, este programată o Gală lirică, în cadrul căreia vor evolua solişti din Ucraina şi România.
 • Duminică, 24 mai, se schimbă registrul, pe aceeaşi scenă a Muzicalului urmând să urce Alexandru Jula şi invitaţii săi.
 • Joi, 28 mai, spectatorii pot reasculta concertul “Stabat mater”, de Rossini, pe care orchestra şi corul teatrului gălăţean l-au prezentat în preajma sărbătorii pascale.
 • Vineri, 29 mai, este seara muzicii clasice indiene.
 • Sâmbătă, 30 mai, cea a Galei baletului, cu artişti din Republica Moldova şi Ucraina. După muzică şi balet, urmează operă.
 • Duminică, 31 mai, se va juca “Madama Butterfly”, de Puccini.
 • Joi, 4 iunie, este programată Gala premiilor Leonard.
 • Vineri, 5 iunie, are loc un concert simfonic festiv Beethoven, sub bagheta dirijorală a lui Pedro Negrescu.
 • Sâmbătă, 6 iunie, va avea loc un concert al formaţiei “Traffic Strings”.
 • Duminică, 7 iunie, are loc inchiderea festivalului cu opera “La Rondine”, de Puccini, una dintre cele mai noi premiere ale Muzicalului gălăţean.

Preţul întreg al biletelor spectacolelor variază între 10 şi 53 de lei, dar elevii, studenţii şi pensionarii le pot cumpăra la preţ redus.

Sursa: http://www.viata-libera.ro/articol-Festivalul_%E2%80%9CLeonard%E2%80%9D_la_a_sasea_editie__2.html

Ziua Întreprinzătorului...

Vineri, 22 mai, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, se sărbătoreşte „Ziua Întreprinzătorului”. Evenimentul, devenit o tradiţie importantă a Galaţiului, este organizat, ca în fiecare an, de Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi.
Evenimentul începe la ora 19,00 şi va avea trei părţi. În prima vor fi premiate firmele gălăţene performere în 2008, în a doua (de la 20,15) invitaţii vor asista la un concert extraordinar susţinut de trei tenori italieni, iar cea de-a treia parte (de la 21,30) va consta într-un dineu.
Accesul la Ziua Întreprinzătorului se face numai pe bază de invitaţie.

Sursa: http://www.viata-libera.ro/articol-Ziua_Intreprinzatorului_2.html

In memoriam Virgil Motoc...la BVAU...


Sursa: http://www.bvau.ro/

Visul unei nopti de iarna...

Anuntata initial pe data de 17 mai, piesa de teatru "Visul unei nopti de iarna" a fost reprogramata pentru data de 31 mai, ora 19.30.
Amanunte la acelasi numar de telefon de pe afis.

Concursul Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică"...

În perioada 20-23 mai 2009, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, organism ce aparţine de Consiliul Judeţului Galaţi, în colaborare cu Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, organizează cea de-a XIII - a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică”.
Concursul de interpretare, destinat elevilor din liceele de muzică, cuprinde următoarele secţiuni: canto clasic, pian, vioară, instrumente de suflat şi percuţie precum şi corzi grave. Pentru prima dată a fost introdus, în cadrul Concursului Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică”, secţiunea muzică de cameră.
În acest an, în concurs s-au înscris peste 180 de concurenţi, cei mai mulţi preferând, şi în acest an, secţiunea pian, 72 la număr. Juriul, care va delibera şi va decide premianţii, îl are ca preşedinte pe profesorul universitar, Ilinca Dumitrescu, director coordonator al Departamentului Muzical din cadrul Televiziunii Române.
Concursul de Interpretare „Miniatura Romantică” se va desfăşura în două locaţii: Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”. Deschiderea oficială a manifestării va avea loc pe data de 20 mai 2009, ora 19.00, în incinta Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”, iar festivitatea de premiere este programată pentru data de 23 mai 2009, ora 11.00, în aceeaşi locaţie.

Sursa: http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Cultura&articol=13

Festivalul Studenţesc de Folk „Baladele Dunării”...

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Studenţesc de Folk „Baladele Dunării” îi are drept cap de afiş pe cunoscuţii Ducu Bertzi şi Ioan Gyuri Pascu. Cei doi vor concerta în zilele de vineri şi sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenţilor, Gyuri Pascu fiind şi preşedintele juriului.
15 concurenţi şi-au anunţat deja participarea, însă organizatorii speră ca, până vineri, să se mai înscrie alţi câţiva, având în vedere că festivalul gălăţean de folk oferă cele mai consistente premii din ţară. Fondul total de premiere este de 2.000 de euro, motiv pentru care se aşteaptă o participare de calitate, aşa cum s-a întâmplat şi la ediţiile precedente.
Concursul este programat să se desfăşoare pe secţiuni (interpreţi şi grupuri), însă, în cazul în care se vor înscrie prea puţine grupuri, festivalul va avea o singură secţiune. Pe lângă recitalurile Gyuri Pascu şi Ducu Bertzi, vor mai cânta Maria Magdalena Dănăilă şi câştigătoarea ediţiei de anul trecut a „Baladelor Dunării”, Iulia Mitrea.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Tot în cadrul festivalului, Ducu Bertzi îşi va lansa cel mai recent album, „Ducu Bertzi şi Florian Pittiş în concert”. Cele 23 de cântece şi poezii de pe acest material audio au fost înregistrate în spectacolul „Ducu Bertzi şi prietenii săi”, susţinut la data de 3 aprilie 2006 în Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale”. Albumul audio cuprinde 12 piese interpretate de Ducu Bertzi, 10 poezii şi o piesă interpretată de Florian Pittiş, are 68 de minute şi reprezintă doar o parte a unui material video care va fi lansat în toamna acestui an.

Programul Festivalului
 • Vineri, 22 mai, ora 19,00:- Concurs- Recitaluri: Maria Magdalena Dănăilă, Gyuri Pascu & the Blueworkers
 • Sâmbătă, 23 mai, ora 19,00- Gala laureaţilor- Recitaluri: Iulia Mitrea (câştigătoarea ediţiei trecute), Ducu Bertzi şi Mihai Neniţă (vioară)

Sursa: http://www.viata-libera.ro/articol-Ducu_Bertzi_si_Gyuri_Pascu_vin_la_%E2%80%9EBaladele_Dunarii%E2%80%9D_2.html

luni, mai 18, 2009

Hai sa ne promovam valorile...Ep.109

Un personaj care face senzatie in televiziunea romaneasca de cativa ani este Johannes, pe numele său adevărat Ionuţ Stoian.

"Johannes s-a născut pe 9 februarie 1976 - aşadar este un „Vărsător” ambiţios -, în Galaţi, frumosul oraş - port de pe malul Dunării, în care de altfel locuieşte şi acum. A absolvit Facultatea de Mecanică, Secţia de Tehnologii Neconvenţionale, de la Universitatea din Galaţi, facultate care recunoaşte acum că i-a folosit mult în activitatea sa de iluzionist ulterioară."

Sursa: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/851352/Jocuri-periculoase-la-Pro/

Concert Andreea Balan...

Andreea Balan anunta pe propriul site un concert la Galati, in data de 30 mai.

Sursa+poza: http://www.andreeab.ro

Expozitie la Galeria de Artă „N. Mantu”...

"Uniunea Artiştilor Plastici din Brăila organizează la Galaţi o expoziţie de grup.
Vernisajul va avea loc astăzi, 18 mai, începând cu ora 18.00, la Galeria de Artă „N. Mantu”. Sunt aşteptaţi toţi iubitorii de frumos."

Sursa: http://www.viata-libera.ro/articol-Plasticienii_braileni_vin_la_Galati_2.html

English through Acting Festival...

Vineri, 5 iunie 2009, ora 9.00, in sala de festivităţi a Liceului de Artă “Dimitrie Cuclin” Galaţi, are loc concursul de Teatru în Limba Engleză “English through Acting Festival“.
Concursul se adresează trupelor formate din 5-6 elevi de gimnaziu!

Înscrierea participanţilor se face până pe data de 1 iunie 2009!
Detalii referitoare la concurs puteţi obţine de la secretariatul Şcolii Gimnaziale Nr. 29 “Sf. Ana”, tel. 0236/488560.

Sursa: http://193.231.136.3/cicblog/

vineri, mai 15, 2009

Schimb de Carti XIV...

Afisul zice tot: Daca-ti place sa citesti si sa discuti pe tema asta sau doar vrei sa-i cunosti pe cei care fac asta, vin-o in Geenie Cafe (viz-a-viz de Potcoava de Aur) la ora 15.00.

Mai multe (si sursa ): http://www.susinpom.com

"Resmeriţă" in Invatamantul galatean...

“Doru Resmeriţă a fost numit oficial în funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Galaţi, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).
Noul inspector şcolar general al ISJ Galaţi, Doru Resmeriţă (PDL), îl înlocuieşte pe Vasile Ciuchină (PNL), care a deţinut această funcţie timp de cinci luni de zile. Postul de inspector şcolar general adjunct a revenit profesorului de matematică Mitică Dudău, care a înlocuit-o pe Magdalena Gaiu”
(via AmosNews)

Acum cateva zile, D-l Doru Resmeriţă a fost numit in functia de Inspector Scolar General al Galatiului. Din cate intelesesem eu, dupa demiterea tuturor directorilor de institutii locale, in spiritul "descentralizarii", trebuia organizat un concurs la care avea acces si fostul inspector scolar.blah,blah..etc. Gargara pentru fraieri!

Eu n-am nimic cu D-lui de mai sus. Inteleg sa fie numiti pe criterii politice directori in domeniile generatoare sau consumatoare de bani: transporturi, finante..etc. Dar de ce trebuie pus cineva in invatamant, din afara spectrului strict tehnic ..?

Adica este numit D-I Dudau in fuctia de adjunct, un tip recunoscut de toata lumea drept un profesionist, si se aduce "peste el" (ierarhic) un politiciat. Pentru ce? Care este logica?
Nu stiu...ma depaseste. O sa spuneti ca un manager bun nu conteaza in ce domeniu activeaza…Vrajeala! Ce sa caute managerii buni in sistemul de stat..Sa fim seriosi!

In alta ordine de idei aceasta descentralizare, dupa mine, va duce la un haos si jaf incredibil. Se pleaca de la prezumtia ca omul (romanul) va aplica corect legile, independent de interesele sale.
Fals! Poate in Danemarca sa functioneze asa ceva…in Romania in nici un caz!

Titularizarile sau posture noi intr-o scoala vor fi decise la nivelul unui liceu/a unei scoli. Asta insemna deplina libertate lasata directorilor...Va dati seama ce smecherii se vor face?

Si-un ultim citat din Adormescu: ” Poate ca daca am lasa la latitudinea directorului unitatii de invatamant, acesta ar fi interesat sa atraga profesori bine pregatiti in scoala lui, profesori titulari si nu suplinitori”.

Later edit: Am taiat textul cu D-l Dudau..pentru ca intre timp m-am lamurit cat de profesionist este. Nu comentez aspectul..

joi, mai 14, 2009

Intalnirea numarul 8 a bloggerilor...

Duminica, 24 mai, ora 15.00, in Club Fashion (Traian nr. 55) are loc intalnirea cu numarul 8 a bloggerilor galateni. Inscrieri aici sau veniti neanuntati!

Semnat: Liz - My coffee cups...

Intamplari de sfarsit de saptamana...

 • Vineri, 15 mai, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Labirintul Irinei - alb, de Eugen Făt. Regia: Eugen Făt.
 • Vineri, 15 mai, ora 21.00, in Club Abyss are loc Gothic Rock Live - Akantyss si True Mind. Bilet: 8.lei.
 • Vineri, 15 mai, in Club Divino are loc One FM Show Case. Mixeaza Dana Nicula, Proof si Gik.
 • Vineri, 15 mai, in Viva Club are loc un concert Proconsul. Intrarea: 25 de lei.
 • Vineri, 15 mai, in Club S are loc un Concert Greenish si Recycle Bin.
 • Vineri, 15 mai, in Club Planet are loc "Caraibean Party".
 • Sâmbătă, 16 mai, in Club Planet are loc "Cuba Libre Party".
 • Sâmbătă, 16 mai, in Club New York are loc "Sunglasses Party".
 • Sâmbătă, 16 mai, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Hotelul celor două lumi, de Eric Emmanuel Schmitt. Regia: Cristian Gheorghe.
 • Sâmbătă, 16 mai, ora 19.00, in Club Abyss are loc Metal Party iar de la ora 19.00 are loc un recital folk cu Red & Alex.
 • Sâmbătă, 16 mai, in Club Divino are loc Hits Night cu DJ Le Rim.
 • Sâmbătă, 16 mai, in Club Illusion (fost Pasha) mixeaza Marco Briguglia.
 • Sâmbătă, 16 mai, in cadrul Noptii Muzeelor, galeriile Muzeului de Artă Vizuală Galeriile vor fi deschise, gratuit, între orele 19,00 – 24,00. Se pot vizita cele trei expoziţii deschise recent - Bienala de Arte Plastice „Cezar Ivănescu”, expoziţia de grafică şi sculptură George Sorin Purcaru, manifestarea-concurs „Camil Ressu”, unde elevi de la mai multe licee de artă din ţară şi-au adus lucrările - dar şi cele permanente.
 • Sâmbătă, 16 mai, in cadrul Noptii Muzeelor, Muzeul Judeţean de Istorie va putea fi vizitat gratuit, de la ora 11,00 şi până la miezul nopţii. La sediul central are loc o proiecţie-documentar ”70 de ani de muzeografie gălăţeană”, iar la „Casa Cuza Vodă” şi la „Casa Colecţiilor”, vor putea fi vizitate expoziţiile permanente. Tot la „Casa Colecţiilor” (fosta farmacie Ţinc), de la ora 18,00, se vernisează expoziţia „Smaranda Brăescu – regina aerului”.
 • Sâmbătă, 16 mai, in cadrul Noptii Muzeelor, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii va fi deschis până la ora 2,00 noaptea. Acces gratuit începând cu ora 20,00. Expoziţii: „Călătorie prin mări şi oceane”, „Moluştele în arte şi arhitectură” şi „Expediţii româneşti în Bazinul mediteranean, 2005-2007”.
 • Duminică, 17 mai, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Mincinosul, de Carlo Goldoni. Regia: Ion Sapdaru.
 • Duminica, 17 mai, ora 19.30, la Teatrul Muzical Nae Leonard are loc spectacolul "Visul unei n opti de iarna", de Tudor Musatescu, al Companiei de Teatru Draga Olteanu Matei.
 • Duminica, 17 mai, ora 15.00, in Geenie Cafe (viz-a-viz de Potcoava de Aur), are loc "Schimb de Carti ed. 14", intalnirea iubitorilor de carte.

Surse: http://www.fanitardini.ro/, http://galateni.net/, http://www.exploremag.ro/,

marți, mai 12, 2009

Despre Padova, Verona, Venetia...ep.2

Dupa Padova si Verona a venit si vremea Venetiei. Cum este sa ajungi in Italia pentru a vedea Venetia si sa astepti doua zile pentru asta..;). Dar asa ne planificasem zilele din cauza faptului ca ne luasem de pe internet carduri valabile 72 de ore pentru transport si muzee (Museum Pass si Transport Card de pe Venice Connected). Cardurile se ridica cum ajungi la Santa Lucia (gara din Venetia).
Aceste bilete achizitionate cu cel putin 7 zile inainte de prima validare, ma refer la transport, isi fac toti banii. O plimbare cu vaporetto este 6.5 E, iar un abonament pentru 72 de ore redus este undeva la 22E. Si pentru cine vrea sa vada insulele..deja sunt cel putin 4 drumuri de facut cu vaporetto...
Venetia e incredibila de frumoasa. Nu miroase..asa cum citisem..poate doar un iz de aer sarat..dar deloc derajant..
Din Padova ne-am deplasat in fiecare zi dedicata Venetiei cu trenul, regionale (personal, 2.9 E de persoana), tren ce nu facea mai mult de 30min pana la Santa Lucia. De-acolo te poti descurca prin Venetia cum doresti: folosind Vaporetto, taxiuri (salupe), goldole..sau mers pe jos. Pana la San Marco faci 1-2 ore (sau 3-4 in prima zi..pentru ca vei casca ochii la toare frumusetile de pe-acolo...).
Gondola este destul de scumpa (75-80E), dar daca vrei totusi sa ai parte de experienta numita gondola se poate traversa Grand Canal in diverse puncte cu Traghetto (1min plimbare de pe o parte pe alta a canalului plincipal).

Cu Muzeum Pass (10E pe internet) ai acces la mai multe muzee, printre care Palatul Dogilor, Museul Correr (situat in Piata San Marco), Muzeul Arheologic, Ca' Rezzonico, Museul Mocenigo, Muzeele din insulele Murano, Burano, Casa Carlo Goldoni. In prima zi am intrat la Palatul Dogilor desi citisem pe internet ca luni muzeul este inchis. Atentie la acest aspect daca va planificati in amanunt zilele in Venetia. Unele muzee sunt inchise luni, altele marti, si casa lui Carlo Goldoni miercuri.
Interesante sunt si Galeriile Accademia sau Muzeul Ca’ D’Oro...dar acestea nu sunt prinse in Museum Pass. Intrarea la fiecare obiectiv este peste 5 E, asa ca acest card este foarte avantajos.
Palatul Dogilor este impresionant...de la salile consiliilor, puntea suspinelor, camerele puscariei..etc. In ultima zi am alergat dupa restul muzeelor.. ne-am si ratacit la un moment dat... Muzeul Correr este imens si vazut incet iti ia cateva ore...
Insulele Murano, Burano si Torcello iti cam iau o zi plina... Pe Murano esti invitat sa intri in fabricile de sticla si-n galerii (sunt mai multi vanzatori de sticla decat muncitori), Burano este frumoasa pentru culorile caselor (mult bun gust) si tesaturile specifice insulei, Torcello pentru biserica veche...
Biserica San Marco nu este gratuita deloc..asa cum apare pe internet. Ma rog..intrarea este gratuita dar pentru a vedea diversele obiective din interior sau daca doresti sa urci pe terasa superioara (plus muzeul bazilicii) platesti 4-5E pentru fiecare. Turnul din Piata este si el 8E parca...
Cu mancarea in Venetia si cu-n buget limitat este mai greu...
Pizza e incredibil de buna..sau poate eram noi obositi si infometati de fiecare data. Am dat peste o pizzerie exceptionala aproape de gara Santa Lucia (2E felia), unde am fost serviti de-o romanca..;)
In general preturile sunt destul de mari in Venetia (de ex. 2E o apa mineral la 0.5). Noi ne-am luat din Padova diverse (apa, sandwich-uri..etc, din gara din Padova de la un supermarket, in Murano gasesti un supermarket chiar langa Muzeul Sticlei, sau chiar in Venetia, unde in drum spre piata San Marco gasesti un supermarket Billa parca...).
La un moment dat am cedat si-am mancat si-o pizza la o terasa. Sa nu fiti surprinsi daca platiti 1.5 E pentru hartia (se numeste coperta) pusa sub farfurie..asa e la ei...sau daca bacsisul apare deja pe nota...

PS: Daca-mi mai vin idei o sa completez acest articol...

Expozitia de fotografie...

Prof. dr. Lorena Deleanu, de la Facultatea de Mecanică, catedra Organe de Maşini a vernisat luni, în holul Universităţii, expoziţia de fotografie „Bruxelles, capitala belgiană a Uniunii”.
Este vorba despre o colecţie de aproximativ 50 de fotografii făcute recent în Bruxelles.

Expoziţia face parte din proiectul „Oraşe europene”, care îşi propune să prezinte aspecte citadine şi să ofere doritorilor prilejul de a admira bijuterii arhitectonice, clădiri incluse în patrimoniul UNESCO, case celebre sau galerii regale.

Sursa: http://www.viata-libera.ro/articol-Pasiuni_academice_2.html

Fii voluntar...

Joi, 14 mai 2009, cu începere de la ora 14:00 în sala „Mihai Eminescu“ a Bibiliotecii „V.A. Urechia“ se organizează seminarul „Fii voluntar! Comunitatea gălăţeană îţi recunoaşte meritele!“.
Evenimentul organizat de Consiliul Judeţului Galaţi şi Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“, marchează şi la Galaţi, Săptămâna naţională a voluntariatului, desfăşurată anul acesta în perioada 11-17 mai, sub motto-ul „Exprimă-te prin fapte! Fii voluntar!“.
Sursa+poza: www.bvau.ro

duminică, mai 10, 2009

Seicaru... la Galati...

Pe 28 mai, ora 20.00, "pe scarile Teatrului Dramatic", Vasile Seicaru va sustine un concert, cu ocazia lansarii albumului dedicat orasului Galati, "In orasul cu floare de tei".
Am un regret in ce-l priveste pe Vasile Seicaru, si anume ca orasul de unde a plecat nu l-a chemat inapoi pentru concerte, de-atatea ori pe cat ar fi meritat.

Sursa+poza: www.seicaru.ro

Ieri..prima zi de vara...

vineri, mai 08, 2009

Hai sa ne promovam valorile...Ep.108

N-am mai scris demult despre valorile galatene..si profit de Expozitia D-lui Sorin Purcaru de la Muzeul de Arta Vizuala Galati pentru a-i mentiona activitatea artistica.

Născut în Galaţi si Membru al Artistilor Plastici din Romania si al Fundatiei AX art, Sorin George PURCARU este absolvent al Universitatii de Arte "George Enescu" Iasi, promotia 2001 (Sectia Sculptura, clasa prof. Simion Cristea), si preparator in cadrul aceleiasi institutii, el luand masteratul in arte plastice in anul 2003.
Sorin Purcaru a primit Premiul I pentru tineret al Salonului " Artis 2000" si Bursa Uniunii Artistilor Plastici pentru sculptura 2003. Pana acum a avut doua expozitii personale (1993, Galati, galeria ziarului "Viata Libera"; 2001, Iasi, galeria "Rotonda") si a participat cu lucrari la mai multe expozitii colective (1997, 1998, 2000, "Student Art", Muzeul de Arta Vizuala Galati; Galeria Apollo Bucuresti - 2002; Expozitia premiantilor Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Sala Floreasca, Bucuresti - 2003; etc).
A participat la "Arta si sacralitate" - tabara de sculptura Cucuteni 2002 si la Tabara de sculptura Hateg - 2003. Absolvent al artelor plastice - sculptura - Sorin Purcaru tensioneaza la maximum doua aspiratii socotite divergente in domeniu: vrea sa ramana sculptor, dar probeaza o aversiune pentru ticurile profesionistilor din generatiile mai vechi (modelaj, cioplit, polizat etc.), ca si pentru formele agreabile si volumele voluptoase. Supralicitand tehnici neconventionale care favorizeaza exploatarea hazardului, precum sudura unor aglomerari de cazaturi metalice, el obtine structuri spatiale de o frapanta prospetime, care-l singularizeaza deja in expozitiile colective de sinteza, fapt confirmat si de premiul obtinut la Salonul anual al Filialei iesene a Uniunii Artistilor Plastici editia 2000" - D.N. Zaharia, critic de arta.

Sursa: http://www.markmedia.ro/artist_show.php?g_id=8
Poza: http://uapiasi.ro/gallery41.htm

11-17 mai - Săptămâna Naţională a Voluntariatului...

În perioada 11-17 mai 2009 se desfăşoară în toată ţara Săptămâna Naţională a Voluntariatului, ediţia a VIII-a. Evenimentul naţional este iniţiat şi susţinut de către "Pro Vobis" - Centrul Naţional de Voluntariat, în parteneriat cu Reţeaua Centrelor de Voluntariat din România şi are menirea de a mobiliza cât mai mulţi voluntari din comunităţile lor, să atragă sprijinul celorlalţi pentru activitatea voluntarilor şi să aducă recunoaştere meritelor acestora.
Săptămâna Naţională a Voluntariatului este un eveniment deschis tuturor persoanelor, organizaţiilor, instituţiilor, companiilor, grupurilor de iniţiativă care cred că prin fapte mici pot schimba ceva în mai bine.
Pentru a marca şi în judeţul nostru acest eveniment, Consiliul Judeţului Galaţi împreună cu Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” vor organiza în ziua de 14 mai 2009 o serie de evenimente ce au menirea de a dezvolta interesul cetăţenilor pentru activitatea de voluntariat şi de a recunoaşte meritele voluntarilor din ONG-urile din judeţul Galaţi. Vom reveni cu amănunte într-un număr viitor.

Sursa: http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=11

Integrarea Europeana – Realitati si Perspective...

A IV-a Editie a Conferintei Internationale
„Integrarea Europeana – Realitati si Perspective”
15-16 Mai 2009, România
LOCATIA
Cea de-a IV-a editie a Conferintei Internationale “Integrarea Europeana – Realitati si Perspective” va fi gazduita de Universitatea “Danubius” din Galati, Romania.
OBIECTIVE
Conferinta Internationala “Integrarea Europeana – Realitati si Perspective”, editia din 2009, are ca obiectiv abordarea integrarii si perspectivele teoretice ale etapelor ce vor fi dezbatute. Participantii, profesori universitari si cercetatori, se intalnesc anual in a doua jumatate a lunii mai, pentru a face schimb de informatii si a aborda, din punct de vedere conceptual, o integrare fara efecte negative asupra cetatenilor europeni.

Sursa+poza: http://eirp2009.univ-danubius.ro/

Expozitie semnata George Sorin Purcaru...

Vineri, 8 mai, la ora 18.00, la Muzeul de Artă Vizuală va avea loc vernisajul expoziţiei personale a sculptorului George Sorin Purcaru.
Născut în Galaţi, artistul este în prezent asistent la Universitatea de Artă „George Enescu” din Iaşi. A participat la numeroase expoziţii şi proiecte de grup şi este deţinătorul mai multor distincţii: Premiul I pentru tineret al Salonului anual al filialei UAP, Iaşi, Bursa Uniunii Artiştilor Plastici pentru sculptură, Diploma de excelenţă a Salonului anual al filialei UAP Iaşi, Premiul pentru sculptură“ al Salonului anual al filialei UAP Iaşi.

joi, mai 07, 2009

Lansare de carte la "Fani Tardini"...

Vinei, 8 mai 2009, ora 13.00, in foaierul Teatrului Dramatic “Fani Tardini“, are loc lansarea volumului “Rohonczi Codex : Descifrare, transcriere, traducere” de Viorica Enăchiuc!

Sursa+poza: http://193.231.136.3/cicblog/

miercuri, mai 06, 2009

Bienala Cezar Ivanescu...

Vineri, 8 mai, ora 12.00, la Muzeul de Arta Vizuala Galati, are loc vernisajul Expozitiei de Arte Plastice si Decorative "Bienala Cezar Ivanescu".
"Expozitia organizata de Alexandru Pamfil reprezinta o premiera pentru Muzeul de Arta Vizuala. Raspunzand solicitarii domnisoarei Clara Lucia Arustei - fiica lui Cezar Ivanescu- de a marca memoria unuia dintre cei mai mari poeti romani contemporani, Alexandru Pamfil a transformat simpla reconstituire documentara a unei vieti intr-o manifestare al carui deziderat este sa deschida o alta perspectiva asupra acestei personalitati: aceea de sursa de inspiratie pentru artele plastice."

Sursa+poza: http://www.mavgl.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=198&Itemid=1

Visul unei nopti de iarna...

Duminica, 17 mai, ora 19.30, la Teatrul Muzical Nae Leonard are loc spectacolul "Visul unei n opti de iarna", de Tudor Musatescu, al Companiei de Teatru Draga Olteanu Matei.
Detalii la numarul de telefon din fotografie.

Intamplari de sfarsit de saptamana..

 • Joi, 7 mai, are loc deschiderea targului de jocuri JobCocktail ce se va tine in holul Universitatii „Dunarea de Jos”. Evenimentul are loc intre 7-9 mai.
 • Joi, 7 mai, la Gradina Botanica are loc seminarul "Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor Galati –2009".
 • Joi, 7 mai, in club Divino are loc un concert Puya.
 • Vineri, 8 mai, ora 19,00, la Casa de Cultura a Studentilor si in cadrul Festivalului de Jazz "Days and Nights", vor concerta Maria Răducanu Trio, Garbis Dedeian Quartet.
 • Vineri, 8 mai, ora 20.00, in clubul Abyss are loc Extreme Metal Night. Concerteaza trupele Abnormyndeffect (grindcore/jazz) si Chisinau Cast Adrift (metalcore).
 • Vineri, 8 mai, ora 22.00, formatia Vama va sustine un concert in Club S.
 • Vineri, 8 mai, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Falstaff, de William Shakespeare. Regia: Ion Sapdaru.
 • Vineri, 8 mai, in Club Divino are loc No Limits Night. Mixeaza DJ Topo, Phat Groove, Le Rim.
 • Vineri, 8 mai, la ora 18.00, la Muzeul de Artă Vizuală va avea loc vernisajul expoziţiei personale a sculptorului George Sorin Purcaru.
 • Sâmbătă, 9 mai, ora 19.00, in clubul Abyss are loc Live Rock Night. Concerteaza trupele Eden si Akantyss.
 • Sâmbătă, 9 mai, ora 12.00, la Terasa-Restaurant Andrada, pe faleza Dunarii, are loc lansarea volumului de poezii "TEHNICA URBANA A IUBIRII SI A OTRAVII", a doua lucrare semnata de GEORGE HARDON.
 • Sâmbătă, 9 mai, ora 19.00, la Casa de Cultura a Studentilor si in cadrul Festivalului de Jazz "Days and Nights", vor concerta Marius Popp Quintet, Pedro Negrescu Trio.
 • Sâmbătă, 9 mai, ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc Lecţia, de Eugène Ionesco (Avanpremiera). Regia: Tino Geirun.
 • Sâmbătă, 9 mai, in Club Divino concerteaza DJ Yang and Aisa.
 • Duminică, 10 mai, ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Lecţia, de Eugène Ionesco (Premiera). Regia: Tino Geirun.
 • Duminică, 10 mai, ora 19.00, la Casa de Cultura a Studentilor si in cadrul Festivalului de Jazz "Days and Nights", vor concerta Mircea Tiberian Quartet, Johnny Răducanu and friends.

Surse: http://www.fanitardini.ro/, http://galateni.net/, http://www.clubdivino.ro/,

marți, mai 05, 2009

Galeria scriitorilor români în viziunea lui Viorel Baciu...

La sediul central al Bibliotecii “V.A. Urechia“, în foaierul Sălii de lectură “Mihai Eminescu“, are loc expoziţia “Galeria scriitorilor români în viziunea lui Viorel Baciu”.
Expoziţia poate fi vizitată în intervalul 4 - 31 mai 2009.

Sursa+poza: http://193.231.136.3/cicblog/

duminică, mai 03, 2009

Job Cocktail, 7-9 Mai...

Job Cocktail - Cel mai mare targ de joburi din Galati adresat studentilor si absolventilor cu experienta de maxim 7 ani isi va deschide portile in Braila pe 6 Mai la Facultatea de Inginerie si in Galati pe 7 mai in holul Universitatii „Dunarea de Jos”.
Daca nu ti-ai gasit inca locul de munca potrivit pentru tine atunci Job Cocktail este oportunitatea potrivita pentru tine! Job Cocktail se adreseaza celor 25.000 de studenti de la facultati precum: Ingineria Alimentelor, Stiinta Calculatoarelor, Stiinte Economice, Inginerie Electrica si Electronica, Metalurgie, Mecanica, Nave, Filozofie - Sociologie, Drept, Medicina, Litere, Danubius.
Tinerii cu varsta pana in 28 de ani, studentii precum si cele doua generatii de absolventi vor putea alege din cocktailul de joburi, cel potrivit nevoilor individuale: job full time, job part time, burse private, stagii de practica nationale si internationale.

Circul Orlando...

De pe 8 pana pe 17 mai, Circul Orlando se va gasi in Galati, langa McDonalds.
Pretul unui bilet variaza intre 20 de lei (copii), 25 de lei pentru adulti, sau 30 de lei daca vrei sa te aflii exact langa scena. (pretul biletelor din luna aprilie, Constanta).