vineri, ianuarie 30, 2009

Hai sa ne promovam valorile...Ep.106

Actrita Sophie Karp
Prima actrita de teatru evreiesc din Romania

(Sophie Karp (January 5, 1893)

Sophia Karp (1861 - 31 martie 1904), născuta Sara Segal, si cunoscuta si sub numele Sophie Goldstein, Sofia Carp, şi Sophie Karp, a fost prima actriţă şi soprana evreica din Romania, la primul teatru profesionist idis.
Nascuta la Galati, a fost cooptata in trupa lui Abraham Goldfaden, la doar 16 ani.

Trupa, formata initial din trei actori (Goldfaden, Israel Grodner, şi Sokher Goldstein), infiintata cu aproape 6 luni inainte, sustinea spectacole in Galati in iarna 1876-1877. Pana la momentul angajarii Sophiei Karp, trupa mai colaborase si cu alti actori, si rolurile feminine erau jucate de barbati.
Debutul are loc cu premiera piesei "Bunica si nepoata", devenind prima actrita de teatru idis profesionist din Romania.
Mama ei incerca s-o faca sa renunte la teatru. Pentru a continua sa joace se marita cu singurul actor necasatorit din trupa, Goldstein. Dupa ce alaturi de trupa joaca la Odessa, Berlin, se reintoarce la Iasi. Dupa moartea sotului se recasatoreste cu Max Karp. Devine o celebra primadona, cunoscuta sub numele Sophie Karp.
Ajunge la New York si pe 12 martie 1902, impreuna cu Jacob Fischel şi dramaturg Joseph Lateiner fondateaza Grand Theatre din New York.
Sophie Karp face pneumonie şi a moare la vârsta de 42 sau 43 în New York.

Sophie Karp (January 5, 1893)
Ajunge la New York si pe 12 martie 1902, impreuna cu Jacob Fischel şi dramaturg Joseph Lateiner fondateaza Grand Theatre din New York.
Sophie Karp face pneumonie şi a moare la vârsta de 42 sau 43 în New York.

Surse+poze:

joi, ianuarie 29, 2009

Concert Vasile Seicaru...

Dupa ce acum doua saptamani (parca) a fost invitat Mircea Baniciu, maine, 30 ianuarie, ora 20.00, la Hotel Mercur, localizat viz-a-viz de Palatul Navigatiei (port), concerteaza Vasile Seicaru.

Multumesc Lilianei Mocanu pentru anunt!
Sursa+poza: http://www.seicaru.ro/

Concert Parazitii..

Vineri, 30 ianuarie, in Club S are loc un concert Parazitii.

miercuri, ianuarie 28, 2009

Lectie de psihologie prezidentiala…

Pentru inceput un mic remember...

Cand la sfarsitul anului trecut nenea Dumitru a trebuit, conform legii, sa dea bonurile cadou profesorilor din Galati, in prima faza a declarat ca nu sunt fonduri alocate in buget. Ca nu se poate..blah,blah...Va mai amintiti?
Lumea a inceput sa se lamenteze, profesorii au vrut sa iasa si in strada…
Ulterior, bonurile s-au dat (nu stiu daca toate).
Ideea este ca profesorii erau fericiti si multumiti, de parca ceea ce primisera era un cadou si nu ceea ce li se cuvenea…

Asa si presedintele Basescu…
Ieri a facut doua declaratii care au devenit subiectele fierbinti ale talkshow-rilor:
 • Va sustine o inghetare a salariilor, daca guvernul va face o astfel de propunere...
 • Ia in calcul varianta de a nu mai candida la presedentie...

Efecte:

 • Oricat de mica va fi marirea salariilor in 2009, poate sub rata inflatiei, lumea va fi fericita...
 • Inscrierea in cursa prezidentiala va fi salutata si considerata drept un sacrificiu ce trebuie facut. Si din nou lumea va fi extaziata…

Paul Păltănea, in memoriam...

La un an de când istoricul Paul Păltănea a trecut în nefiinţă, Biblioteca „V.A. Urechia”, locul unde cercetătorul şi-a petrecut zeci de ani studiind, i-a închinat o manifestare-omagiu.
In foaierul de la etajul I al bibliotecii este deschisa o expoziţie inedită de fotografie cu Paul Păltănea, surprins în diverse ipostaze, de către Nicolaie Sburlan.

Sursa+poza: http://www.viata-libera.ro/articol-Paul_Paltanea_in_memoriam_2.html

marți, ianuarie 27, 2009

Concert Trooper in februarie...

Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi în colaborare cu revista online Metal Act prezintă pe 20 februarie 2009, la Club S, concertul de lansare al celui de-al patrulea album al celei mai cunoscute formaţii de hard-rock din noul val, TROOPER.
În deschiderea concertul vor evolua VEPRES – trupă foarte cunoscută pe plan local, la prima apariţie în Galaţi după evenimentul tragic care a dus la întreruperea activităţii timp de 3 ani.

Sursa+poza: http://www.metalact.com/portal/evenimente/concert-trooper-la-galati.php

Stelele Moscovei pe Gheata..la Galati..

Stelele Moscovei pe Gheata vin intr-un turneu in Romania.
Pe 2 martie acestia se vor afla la Galati si 3 martie la Braila.
Spectacolul, care va fi sustinut de 33 de patinatori, este format din 2 parti: Lacul Lebdelor - balet transpus pe gheata si Gala Campionilor - o demonstratie de talent.

Sursa: http://www.vedeta.ro/Stelele_Moscovei_pe_Gheata_in_turneu_in_Romania-11474.html
Poza: http://www.figure-skating.com/Skaters/Bobek/BobekBurtBacharach.jpg

Straini in noapte...

O noua ocazie oferita galatenilor...
Pe 17 februarie, ora 19.00, la Teatrul Muzical Nae Leonard, va avea loc spectacolul Straini in noapte, cu Florin Piersic si Emilia Popescu.

Sursa poza: http://farm4.static.flickr.com/3240/2614392186_a2c1f98b79.jpg?v=0

Intamplari de sfarsit de saptamana..

 • Miercuri, 28 ianuarie, la Galeria Mond’Art, va avea loc o seară de teatru. Studenţi de la Facultatea de Teatru din Galaţi vor prezenta un spectacol-experiment: „Gunoierul” de Mimi Brănescu.
 • Joi, 29 ianuarie, ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Dramatic Fani Tardini, are loc spectacolul Magic Afternoon, de Wolfgang Bauer. Regia: Dan Stoica.
 • Vineri, 30 ianuarie, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Falstaff, de William Shakespeare. Regia: Ion Sapdaru.
 • Vineri, 30 ianuarie, Angela Baciu se va afla la Şcoala „M.Eminescu” pentru a promova valorile culturale gălăţene.
 • Vineri, 30 ianuarie, in Divino Club mixeaza Raoul Russu. Intrarea gratuita pentru studenti.
 • Vineri, 30 ianuarie, in Club S concerteaza Parazitii.
 • Sambata, 31 ianuarie, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Zăpezile de altădată, de Dumitru Solomon. Regia: Mircea Cornişteanu.
 • Sambata, 31 ianuarie, ora 10.30, la Teatrul de Papusi Gulliver, are loc avanpremiera spectacolul „Don Quijote” după un text de Cervantes. Regia: Cătălin Vasiliu. Scenografia: Daniela Drăgulescu. Muzica: Dan Bălan.
 • Duminică, 1 februarie, ora 10.30, la Teatrul de Papusi Gulliver, are loc premiera spectacolul „Don Quijote” după un text de Cervantes. Regia: Cătălin Vasiliu. Scenografia: Daniela Drăgulescu. Muzica: Dan Bălan.
 • Duminică, 1 februarie, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Retro, de Alexandr Galin. Regia: Mircea Cornişteanu.
 • Duminică, 1 februarie, ora 17.00, la Teatrul Nae Leonard, are loc spectacolul de opereta "Tara surasului".

PS: Lista va mai suferi completari...

Surse: http://www.fanitardini.ro/, Ziarul Viata Libera,

Sacru si profan...

La Galeriile de Artă “Nicolae Mantu” s-a deschis expoziţia “Sacru şi Profan”, organizată de Fundaţia Culturală “Dr. C. Teodorescu”, proiect iniţiat împreună cu Consiliul Judeţean Vaslui, având drept colaboratori Muzeul Literaturii Române din Iaşi şi Filialele Uniunii Artiştilor Plastici din ţară şi specialişti în istoria şi sociologia religiilor de la Universitatea “Al. I. Cuza” din Iaşi.
Proiectul este dedicat Centenarului “Mircea Eliade”. Dintre numeroşii artişti care au participat la expoziţie fac parte şi o suită de plasticieni gălăţeni (Gheorghe Andreescu, Jana Andreescu, Florian Doru Crihană, Nicolae Einhorn, Eugen Holban, Aurel Manole, Gheoghe Miron, Gheoghe Nour).
Printre participanţii aflaţi pe simezele Galeriilor de artă se numara: Felix Aftenie, Dorin Baba, Zamfira Bârzu, Ioniţă Benea, Jenică Bodea, Adriana Boerescu, Florin Buciuleac, Mircea Cojocaru, Dan Constantinescu, Constantin Diaconescu, Valeriu Gonciariuc, Nelu Grădeanu, Doina Leahu, Dorin Lehaci, Gheorghe Maftei, Antonio Romeo Palie, Constantin Tofan, Viorica Toporaş.

Sursa+poza: http://www.viata-libera.ro/articol-Sacrul_si_profanul_de_la_Galeriile_de_Arta_2.html

luni, ianuarie 26, 2009

Campanie de consiliere...

O nouă consiliere gratuită pentru copii şi tineri cu paralizie cerebrală infantilă, în zilele de 29, 30 şi 31 ianuarie şi 1 februarie 2009, la Galaţi, din partea doctorului Marcel Platon, chirurg, ortoped, traumatolog pediatru din Republica Moldova.
Prin Proiect, la Galati, se realizeaza: consultanta gratuită pentru galateni, dar si pentru familii sosite din localitati ale altor judete şi sprijin familiilor pentru strangerea de fonduri necesare tratamentului chirurgical si recuperarii.
Prin proiect, s-a realizat si se continua: colaborarea cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Galati si Braila şi consilierea copiilor si tinerilor din Galati si Braila, din Centrele de recuperare “Iovan Iorgovan“, ”C. Pufan”si de la APH “Sporting Club“ Galati, Centrul Nr 4 - Tecuci, Complexul de Servicii Braila.

Programarea pentru consultanta la:
Fundatia IKON - Marioara POPA.
Tel –Fax : 0236 464 316.
E-mail: contact at fundatiaikon dot ro

Sursa: http://isabellelorelai.wordpress.com/2009/01/23/pentru-parintii-copiilor-si-tinerilor-cu-paralizie-cerabrala-infantila/

Eco Tic implica si Galatiul...

Eco Tic – organizatie colectiva a producatorilor de echipamente electronice de larg consum si de echipamente IT&C – si Asociatia MaiMultVerde au lansat campania "Verdis".
Aceasta se deruleaza in perioada ianuarie – iunie 2009 si urmareste sa informeze elevii despre avantajele colectarii selective a deseurilor de orice tip.
Campania se desfasoara in 20 de scoli generale si licee din 5 orase ale tarii: Bucuresti, Brasov, Cluj, Galati si Iasi. "Verdis" are formatul unui concurs ecologic. Pentru organizarea acestuia, Asociatia MaiMultVerde a colaborat cu inspectoratele scolare pentru a selecta cele 20 de scoli participante.
Prima etapa se desfasoara la nivel local, intre scolile si liceele participante la campanie, din fiecare oras. La Galati participa: Colegiul National A.I. Cuza, Scoala 9 Calistrat Hogas, Scoala 22 Dimitrie Cantemir si Scoala 3 I.L. Caragiale.

Sursa+poza: http://www.responsabilitatesociala.ro/stiri-csr/eco-tic-si-maimultverde-au-lansat-un-concurs-ecologic-pentru-adolescenti.html

joi, ianuarie 22, 2009

Hai sa ne promovam valorile...Ep.105

Caricaturistul Cristian Marcu

Cristian Marcu s-a născut la 29 ianuarie 1959, în Galaţi.
A absolvit Liceul „Cuza Vodă” din Huşi în 1978, după care a luat lecţii de desen şi culoare în atelierul graficianului Nicolae Alexi. A debutat în revista liceului - „Zorile”.
Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici, al Uniunii Cineaştilor din România şi membru fondator al Asociaţiei Culturale „Punct”.
Din 1989 este iniţiator şi director artistic al Salonului de grafică umoristică „Damigenius” de la Huşi, ajuns în 2008 la a XIV-a ediţie. Şi-a organizat cinci expoziţii personale. Începând din 1984 a colaborat cu caricaturi la publicaţii din ţară („Papagal”, „Academia Caţavencu”, „România liberă”, „Ziua”, „Ţuşca-Răţuşca”, Formula As”, „Plai cu boi”, „Flacăra”, „Azi”, „Infractorul”), precum şi de peste hotare: „Ludas Matyi”, „Eulenspiegel”, „Feconews”, „Witty World”, „IEJ” (International Education Journal – Australia), „Spilki” ş.a.. La „România liberă” a relansat banda desenată prin serialul social-politic „Poveşti pe scurtătură”.
În prezent lucrează ca grafician la cotidianul „Jurnalul Naţional”.

A participat cu grafică satirică la o serie de saloane naţionale, obţinând peste 40 de premii şi menţiuni la Costineşti, Tg. Mureş, Vaslui, Focşani, Galaţi, Bistriţa, Brăila, Suceava, Gura Humorului, Bacău, Bucureşti etc. În acelaşi timp, creaţia sa a fost apreciată la manifestările internaţionale de gen cu 23 de distincţii onorante: Marele Premiu (Amstelveen, Olanda, 1993), Premiul I (Istanbul, Turcia, 1995), Premiul de Excelenţă (Tokyo, Japonia, 1987), Premiul Special (Semarang, Indonezia, 1988; Skopje, Macedonia, 1998; Varazdin, Croaţia, 1999; Bucureşti, 1997; Ploieşti, 2001; Daejon, Coreea, 2002), Premiul „Ten Best Artists” (Trento, Italia, 1989), Premiul FECO (Beringen, Belgia, 1995) etc. Este realizator, în calitate de regizor, al filmelor de desene animate „Mozaic 3” şi „Mozaic 6” (pilule), animator la peste 30 de filme, ilustrator de cărţi pentru copii şi adulţi.

Sursa+poza: http://caricaturi-dum-dum.blogspot.com/2009/01/profil-plastic-cristian-marcu.html

miercuri, ianuarie 21, 2009

Intamplari de sfarsit de saptamana..

 • Joi, 22 ianuarie, ora 10.00, la Teatrul de papusi Gulliver, are loc spectacolul "Don Quijote".
 • Joi, 22 ianuarie, ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Tot ce se dă, de Ioan Peter. Regia: Eugen Făt.
 • Vineri, 23 ianuarie, ora 10.00, la Teatrul de papusi Gulliver, are loc spectacolul "Don Quijote".
 • Vineri, 23 ianuarie, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Mincinosul, de Carlo Goldoni. Regia: Ion Sapdaru.
 • Vineri, 23 ianuarie, ora 20.00, la Cafeneaua Mond'Art, are loc o seara dedicata filmului. Se va viziona filmul: "Cirque du soleil - La Houba". Intrarea este liberă, dar este necesară rezervarea telefonică a unui loc.
 • Sâmbată, 24 ianuarie, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Zăpezile de altădată, de Dumitru Solomon. Regia: Mircea Cornişteanu.
 • Sâmbată, 24 ianuarie, in Club Temptation mixeaza DJ Emil Lassaria.
 • Duminică, 25 ianuarie, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", are loc spectacolul Petrecerea, de Harold Pinter. Regia: Cătălin Vasiliu.
 • Duminică, 25 ianuarie, ora 18.00, la Teatrul Muzical Nae Leonard, are loc un concert sustinut de Tudor Gheorghe.

Surse: Revistele Zile si Nopti si Explore Magazin, www.fanitardini.ro,

marți, ianuarie 20, 2009

Mica istorie a combinatului de la Galati...

(Sursa: Fototeca online a comunismului românesc, Cota: 403/1966)

(Sursa: Fototeca online a comunismului românesc, Cota: 401/1966)

(Sursa: Fototeca online a comunismului românesc, Cota: 404/1966)

Am sa extrag paragrafe dintr-un articol mai vechi aparut in Viata Libera, articol legat de contributia lui Ion Prisecaru la proiectarea Combinatului din Galati, cunoscut astazi sub numele de Arcelor Mittal Galati.
"Ion Prisecaru a realizat primele proiecte, primele schiţe a ceea ce urma să devină la acea vreme unul dintre cele mai mari combinate din lume. La nici 30 de ani a fost numit Şef de Concepţie.Era o răspundere uriaşă."...
..."Urma să se construiască acest gigant şi în jurul lui să se dezvolte un oraş puternic. Toate mergeau în lanţ. Terenul pe care urma să se construiască combinatul era un teren loesoid, sensibil la înmuiere. Din luna iunie 1960, în calitate de director tehnic la IPROMET, am organizat toată activitatea de cercetare a terenului", îşi aminteşte cel care a conceput primele schiţe ale colosului siderurgic. În iulie 1960 s-a escavat prima gură de pămant. În 1968 a ieşit prima şarja la Oţelaria nr. 1. Ion Prisecaru avea linie directă cu Gheorghiu Dej. Acesta din urmă se interesa de fiecare detaliu.
Inginerul Prisecaru a coordonat întreaga construcţie a combinului, organizând uzina şi soluţionând cele mai importante probleme tehnice. A fost omul nr. 1 in construirea combinatului siderurgic."...
..."În 1964 lucrările pe platforma combinatului au luat o mare amploare. Am reuşit să conving organele de avizare pentru a aproba lucrările la Viaductul de legătura între plstoformă şi oraş. Nereuşind să obţin introducerea în planul de investiţii a lucrării, am mers în audienţă la Gheorghiu Dej, dar acesta a spus să ne descurcăm fără viaduct. Însă după ce a murit Dej, în martie 1965, Gheorghe Gaston Marin, preşedintele CSP, care fusese prezent la discuţiile mele cu Dej, ne-a comunicat o lună mai târziu că ne putem apuca să facem viaduct"...
..."Inginerul Ion Prisecaru a trăit toate momentele fierbinţi ale construirii celui mai mare combinat din ţară. Îşi aminteşte fiecare detaliu şi fiecare om cu care a lucrat. Toate obiectivele De numele inginerului Prisecaru se leagă şi alte obiective din Galaţi: "Când s-a făcut fundaţia pentru Laminorul de tablă groasă nr. 1 s-au escavat 1,5 milioane metri cubi de pământ. Aşa s-a făcut Faleza Dunării: cu pământul acela". Tot Prisecaru a contruibuit şi la construirea podului rutier cu patru benzi de circulaţie peste râul Siret, din zona portului mineralier. În documentaţiile aprobate pentru combinat, acest pod figura cu o singură bandă, un singur sens de circulaţie. La propunerea sa, în 1971, de a proiecta acest pod aşa cum este astăzi - o şosea mai scurtă între Galaţi şi Brăila, care să urmărească digul de apărare - Constantin Dăscălescu, prim-secretar al judeţului pe atunci, i-a spus lui Prisecaru: "Fă tu podul, iar eu voi face şoseaua"...
..."Mă doare să aud oameni care blamează combinatul", intervine Alexandru Georgescu. "Fără acest combinat, Galaţiul nu ar fi existat, aşa cum este el azi. Oraşul s-a dezvoltat pe lângă combinat". "Sunt zeci de ani de când mi s-a spus că urmează să se construiască un combinat gigant în România. Am participat la fiecare etapă, din momentul conceperii proiectului. Combinatul acesta face parte din viaţa mea", spune inginerul Ion Prisecaru, investit, pe bună dreptate, cu titlul de cetăţean de onoare al Galaţiului."...

Fotografii: http://fototeca.arhivelenationale.ro/search.php?pg=Mg

luni, ianuarie 19, 2009

Iarna de ieri...

Poze facute ieri in Galati..daca va vine sa credeti!
Pe-alocuri zapada s-a incapatinat sa reziste pana dupa-masa, ceea ce m-a facut sa ies putin la o plimbare si-o "sesiune" de fotografii!
Sper sa nu fie toata zapada de anul asta!

Tripla lansare de carte la BVAU...

Marti, 20 ianuarie, ora 12.30, la Biblioteca V.A.Urechia se vor lansa trei carti de specialitate:
 • Monografia pensiei publice in Romania;
 • Dreptul muncii;
 • Dreptul afacerilor

Sursa+poza: http://www.bvau.ro/

vineri, ianuarie 16, 2009

Biserica "Sfinţii Împăraţi"...

Biserica "Sfinţii Împăraţi"


Biserica "Sfinţii Împăraţi" din Galaţi a fost înălţată între 1857 şi 1863. Sfântul locaş este încărcat de istorie şi numără un veac şi jumătate de existenţă. Biserica se gaseste pe Str. Anul 1848, undeva intre Spitalul Militar(in spate), Cimitirul Eternitatea si Str. Basarabiei.
Frumoasa biserică a fost proiectată după planul catedralei din Bolgrad, la propunerea Vlădicăi Melchisedec Ştefănescu (primul Episcop al Dunării de Jos din 1864) şi a fost pe punctul de a deveni Catedrală.
A rămas însă prin veacuri un loc plin de sfinţenie care a adunat creştinii la rugăciune indiferent de regimul care a trecut peste oameni şi peste Biserică. "Reiese din arhive că perioada de înflorire a fost în vremea păstoririi vrednicului de pomenire, părintele Ludovic Cosma, parohul bisericii între 1907-1927, ne mărturisea recent părintele profesor Mihai Adrian.
Erau renumitele "şcoli de duminică" care reuneau creştinii, dar şi personalităţi de marcă din România, între care istoricul, omul de cultură şi ministrul Nicolae Iorga."
Cladirea de langa biserica, ridicata in 1904 (apare scris sus), a fost de-a lungul vremii loc de cultura (inca se mai vad scrise: "Scoala pentru adulti, Camin Cultural).

Gălăţeanul Constandache Constantinescu (1864-1924) a susţinut din răsputeri refacerea a Bisericii "Sfinţii Împăraţi", în 1907. A făcut o clopotniţă nouă şi o sală de conferinţe, care l-au costat 66.000 lei, între anii 1908 şi 1909. În anul următor, "împreună cu enoriaşul, părintele Ludovic Cosma, a înfiinţat Banca populară "Sfinţii Împăraţi"".
Jertfa acestui om rămas nemuritor prin faptele sale a fost răsplătită încă din timpul vieţii, fiind decorat "după recomandaţiile meritate" cu distincţia vremii "Răsplata muncii, clasa I pentru Biserică şi Învăţământ".

Hai sa ne promovam valorile...Ep.104

Pictorul Claudiu Ramba

CV-l online al lui Claudiu Ramba se opreste undeva in 2005, cand pictorul si-a prezentat o expozitie personala de pictura, la Institutul Cultural Roman de la Londra. (sursa poza).

Pe Claudiu l-am cunoscut personal...am fost vecini, am copilarit impreuna.
De foarte mic si-a descoperit talentul la desen...cu totii stiam de usurinta si placerea cu care picta.
Tin minte ca-n copilarie isi pictase si camera in care statea! Nu era un copil foarte prezent in fata blocului, cum erau noi restu', dar cand aparea capta atentia.
Ii spuneam Puiu' (cum ii spuneau si cei din familie). Sper sa nu se supere daca citeste aceste randuri!

Il pun alaturi de celelalte personalitati galatene, pentru ca si-a confirmat deja talentul, atat in Romania cat si in afara, si ma astept sa mai aud de el si pe viitor!
Succes Claudiu!

joi, ianuarie 15, 2009

Tudor Gheorghe la Galati...

"Maestrul Tudor Gheorghe incepe anul 2009 cu un nou turneu national, intitulat "Taina Cuvintelor". Turneul va cuprinde 20 de orase si va aduce in fata spectatorilor spectacolul care s-a bucurat de un succes important la Festivalul Artelor, desfasurat anul trecut in luna noiembrie la Bucuresti.
Taina Cuvintelor este o antologie romaneasca, ce-si propune sa ilustreze istoria evolutiei limbii romane, pornind de la Dosoftei si Varlaam, Miron Costin, fratii Vacaresti, Alecsandri si pana la Blaga, Arghezi si Ion Barbu."

La Galati, Tudor Gheorghe va concerta pe 25 ianuarie, ora 18.00, la Teatrul Muzical Nae Leonard.

Sursa+poza: http://www.vedeta.ro/Tudor_Gheorghe_turneu_national_cu_Taina_Cuvintelor-11317.html via http://www.galateni.net/forum/

miercuri, ianuarie 14, 2009

Lansare de carte...Din temnite spre sinaxare...

Luni, 19 ianuarie, ora 18.00, la Casa de Cultura a Studentilor Galati, are loc o lansarea de carte, si-anume: Din temnite spre sinaxare.
Invitati: Razvan Codrescu, Danion Vasile, Claudiu Tarziu.

Sursa+poza: http://laurentiudumitru.ro/blog/2009/01/13/galati-19-ian-lansarea-volumului-din-temnite-spre-sinaxare-invitati-razvan-codrescu-danion-vasile-claudiu-tarziu/

marți, ianuarie 13, 2009

Intamplari de sfarsit de saptamana...

Practic de la mijlocul saptamanii...
 • Miercuri, 14 ianuarie, la Biblioteca V.A.Urechia, au loc manifestari culturale dedicate zilei de nastere a marelui poet national Mihai Eminescu.
 • Miercuri, 14 ianuarie, la Cafeneaua Mond'Art, poate fi vizionat filmul "Oraşul pierdut" (regia Andy Garcia).
 • Joi, 15 ianuarie, la Biblioteca V.A.Urechia, au loc manifestari culturale dedicate zilei de nastere a marelui poet national Mihai Eminescu.
 • Joi, 15 ianuarie, la Sala Studio a Teatrului Fani Tardini, are loc spectacolul Magic Afternoon.
 • Joi, 15 ianuarie, la Casa Colecţiilor (Farmacia Tinc) va fi deschisă expoziţia "Galaţiul de altădată".
 • Joi, 15 ianuarie, in X-Cave are loc Revelionul pe vechi al basarabenilor. Mixeaza DJ Seva.
 • Vineri, 16 ianuarie, la Biblioteca V.A.Urechia, au loc manifestari culturale dedicate zilei de nastere a marelui poet national Mihai Eminescu.
 • Vineri, 16 ianuarie, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic Fani Tardini, are loc spectacolul Hotelul celor două lumi, de Eric Emmanuel Schmitt. Regia: Cristian Gheorghe.
 • Vineri, 16 ianuarie, ora 20.00, la Hotel Mercur (langa Parcul de Soft din zona Portului), concerteazac Mircea Baniciu si Vladi Cnejevici, incepand cu ora 20.00.
 • Vineri, 16 ianuarie, ora 17.00, la Teatrul Muzical Nae Leonard, are loc spectacolul Cantece de Gala.
 • Vineri, 16 ianuarie, in X-Cave are loc lansarea ultimului album Pazzo - Inca un an.
 • Vineri, 16 ianuarie, ora 10.00, la Teatrul de copii Gulliver, are loc spectacolul "Craiasa Zapezilor".
 • Sâmbătă, 17 ianuarie, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic Fani Tardini, are loc spectacolul Magnum Mophtologicum, dupa I.L. Caragiale. Regia: Dan Stoica.
 • Sâmbătă, 17 ianuarie, in Club Temptation (Viva), mixeaza DJ Dan Ene.
 • Sâmbătă, 17 ianuarie, ora 17.00, la Teatrul Muzical Nae Leonard, are loc spectacolul de revista "Se intorc romanii".
 • Duminica, 18 ianuarie, ora 19.00, Sala Teatrului Dramatic Fani Tardini, are loc spectacolul Afacerea Protar (Ultima oră), de Mihail Sebastian. Regia: George Motoi.
 • Duminica, 18 ianuarie, ora 10.30, la Teatrul de copii Gulliver, are loc spectacolul "Facerea lumii".
 • Duminica, 18 ianuarie, ora 11.00, la Teatrul Muzical Nae Leonard, are loc spectacolul Cantece de Iarna.
 • Duminică, 18 ianuarie, ora 15:00, are loc în Cafeneaua Mond’Art (Tiglina) intalnirea iubitorilor de carti, Schimb de Carti.

Surse: http://www.fanitardini.ro/, http://www.bvau.ro/, http://www.susinpom.ro/, ...si altele

Eminescu aniversat de V.A.urechia...In preajma zilei de nastere a marelui poet Mihai Eminescu, Biblioteca V.A.Urechia organizeaza multiple manifestari culturale. Click pe imagini pentru mai multe detalii...

joi, ianuarie 08, 2009

Lansare de carte...la BVAU...

Vineri, 9 ianuarie 2009, ora 18:00, va avea loc în Sala M. Eminescu a Bibliotecii „V.A. Urechia“, lansarea de carte cu titlul Ferestre în timp a autoarei Rodica Cernea.
Sursa+poza: www.bvau.ro

marți, ianuarie 06, 2009

Intamplari de sfarsit de saptamana...

 • Joi, 8 ianuarie, in X-cave are loc petrecerea de Craciun pe stil vechi, Basarabeean party.
 • Sâmbătă, 10 ianuarie, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini" are loc spectacolul Magnum Mophtologicum, dupa I.L. Caragiale. Regia: Dan Stoica.
 • Sâmbătă, 10 ianuarie, in Temptation Club (Viva) mixeaza DJ Topo.
 • Duminică, 11 ianuarie, ora 19.00, la Sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini" are loc spectacolul Afacerea Protar (Ultima oră), de Mihail Sebastian. Regia: George Motoi.

Surse: http://www.fanitardini.ro/, http://www.exploremag.ro/

In Ianuarie..in Mond'Art...

Galeria Cafe Mond'Art isi anunta urmatoarele proiecte pentru luna ianuarie:
 • 14 ianuarie, vizionare de film: "Oraşul pierdut" (regia Andy Garcia);
 • 23 ianuarie, vizionare de film: "Cirque du soleil - La Houba";
 • 28 ianuarie, seară de teatru experimental: "Gunoierul" de Mimi Brănescu.

Sursa: http://www.vlg.sisnet.ro/index.php?page=articol&id=29131

duminică, ianuarie 04, 2009

Case care plang in Galati...

Am startat proiectul de care aminteam in ultimul articol!
Se numeste "Case Care Plang in Galati", numele fiind preluat de la mult mai amplul proiect CaseCarePlang.
Inca mai astept raspunsul de accept pentru folosirea brandului. Sper sa nu ma fii grabit...
Indiferent de nume, proiectul a luat nastere. Sper sa gasesc timpul necesar pentru documentare si sper sa adaug articole noi, macar o data pe saptamana!
Primul pas deja a fost facut! Urati-mi noroc pentru urmatorii!

sâmbătă, ianuarie 03, 2009

De-nceput de an...

Am urmarit posturile de sfarsit de an pe blogurile pe care le parcurg periodic...
Multi si-au facut bilanturi, altii si-au propus diverse pentru anul in care abia am intrat iar altii s-au intrebat cum fac vedetele sex (Bendeac normal..cine altcineva...;)) ).

N-o sa fac nici bilanturi si nici liste de intamplari de bifat pentru acest an.
Doar ca-mi propun un an 2009 exceptional!
Chiar daca inceputul de an m-a prins intr-o leneveala crunta, pentru restul anului, fara tinte stabilite deja, vreau sa fiu intr-o permanenta miscare.
Vreau sa progresez, sa cunosc, sa reusesc, sa iubesc cum iubesc acum!

2009 are deja cateva coordonate: o destinatie "dulce" pentru Paste, multe planuri pentru toamna, sper un proiect nou online despre Galati, se fac 10 ani de la terminarea liceului, feriti-va cand sunteti la volan (in viitorul apropiat se poate sa dati de mine)...

vineri, ianuarie 02, 2009

Intamplari de sfarsit de saptamana...

Nu sunt atat de multe...
 • Sambata, 3 ianuarie, ora 17.00, la Teatrul Muzical Nae Leonard are loc un concertul spectacol de revista "Cantece de Iarna".
 • Sambata, 3 ianuarie, in Club Viva (Temptation) mixeaza DJ Topo.
 • Duminica, 4 ianuarie, ora 17.00, la Teatrul Muzical Nae Leonard are loc un concertul spectacol de revista "Cantece de Iarna".

Sursa: Revista Zile si Nopti (var editata)